Cupping

Beauty Kit Salon logo amsterdamseweg 174 in amstelveen

Wat is cupping

Cupping vindt zijn oorsprong in de Chinese geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Deze massage wordt gedaan met behulp van siliconen cups. Door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt losgelaten. Deze behandelmethode heeft een enorme dieptewerking en zorgt voor een betere doorbloeding van spieren en weefsels. Door cupping wordt toxines (gifstoffen) en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken. Hierdoor wordt het onderliggende (spier)gebied stevig doorbloed, waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.  Zo worden cups gebruikt om de energiebanen (meridianen) van het lichaam te behandelen waardoor pijnen worden verzacht.

Hoe werkt cupping

Het lichaam wordt eerst gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op de huid. Onder de cups treedt er een zeer sterke doorbloeding op. De cups worden over het lichaam bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie (Chi) geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van het betreffende deel van het lichaam.  Cupping maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Toxines –in spieren en gewrichten– worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping massage technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht,  zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze af te voeren.Om dit goed te laten verlopen, is het belangrijk om goed water te drinken na de behandeling.

Na een cupping-massage zijn vaak blauw/rode plekken of strepen op de huid te zien (afhankelijk van de sterkte van het vacuüm).Deze zullen na enkele dagen verdwijnen.

Werking van cupping massage

– losmaken van verklevingen (anti-cellulitis)

– verbetert de huidstructuur door losmaken van het bindweefsel (vermindert rimpels en fijne lijntjes)

– verbetert de elasticiteit en spierspanning van de huid

– vermindert vochtophopingen

– vermindert pijnlijke en gespannen spieren

– Blokkades worden opgeheven

– Gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd

– Stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie

Contra indicaties bij cupping massage (niet geschikt voor)

– Zwangerschap

– Melanomen (gezwel uit pigmentcellen in moedervlekken)

– Tuberculose

– Tumoren

– Kanker